1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. С месец се удължава срокът за кандидатстване по лозарската програма

С месец се удължава срокът за кандидатстване по лозарската програма

До момента са приети 75 заявления с общата стойност на финансовата помощ в размер на 18 583 400 лв.

Със заповед на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие” Румен Порожанов до 1 юли 2011 г. бе продължен срокът за подаване на документи за участие в Национална програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013-2014 г. Това съобщиха от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Целта е по-голям брой земеделски стопани да бъдат обхванати от програмата. До момента са приети 75 заявления с общата стойност на финансовата помощ в размер на 18 583 400 лв. Бюджетът по програмата за винарската 2010 – 2011 г. възлиза на 22 млн. евро.

По Националната винарска програма могат да кандидатстват собственици, арендатори или наематели на лозови насаждения. Те трябва да имат плододаващо лозе и да са регистрирани като лозарско стопанство, съгласно Закона за виното и спиртните напитки (ЗВСН). Необходимо е и да притежават издадено удостоверение за право на участие по съответната мярка от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

Заявления за подпомагане ще се приемат и по трите мерки от Националната програма: Мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя”; Мярка „Промоция в трети страни”; Мярка „Застраховане на реколта”. Документите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени от електронната страница на ДФЗ, раздел Селскостопански пазарни механизми – сектор „Вино”.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.