1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. "Селското стопанство и всичко за него" ще се проведе от 5 до 9 август 2014 г.

"Селското стопанство и всичко за него" ще се проведе от 5 до 9 август 2014 г.

Според организаторите с оглед на есенната кампания по засяване на рапицата и зърненожитните култури този период е най-подходящ

Тази година XXII-то Международно изложение „СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО”, което е едно от най-значимите изложения в България, ще се проведе от 5 до 9 август 2014 г. Промяната на датите се наложи поради следните причини: няколко поредни години датата на провеждане на изложението съвпадаше със старта на кампанията за прибиране на пролетните култури (царевица и слънчоглед), което се оказа неподходящо за посетителите, в преобладаващата си част земеделски производители и мениджъри в агробизнеса. Освен това през септември, на практика със стартиране на есенната кампания, се залагат параметрите на новата стопанска година.

Считаме, че промяната за провеждане на изложението в началото на месец август е подходяща за земеделските производители, тъй като вече са прибрали есенниците и имат представа какво очакват от пролетниците. С оглед на есенната кампания по засяване на рапицата и зърненожитните култури този период е най-подходящ да се предвидят средства за обновяване на техниката и снабдяването с препарати за растителна защита, торове и семена за следващата селскостопанска година.

Целта ни като организатори е да бъдем максимално полезни на земеделските стопани, а именно - в дните на изложението, те да се запознаят с най-новите достижения на науката и техниката, възползвайки се от възможността да се сключат и реални сделки, и не на последно място – успехи и удовлетвореност на фирмите участници ( изложители).

До момента участие са заявили над 110  фирми от страната и чужбина. Ще участват фирми предлагащи: едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране, обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, леки автомобили,  специализирана литература.

Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция. Промяната на датите допринесе до засилен интерес към изложението. Освен редовните ни участници, наблюдаваме и ръст на заявките от фирми, които за пръв път ще участват в изложението. Това е сигурен знак, че панаирът доказва, че житницата на България – Добруджа, е центърът за представяне на най-новите технологии, машини и съоръжения за селско стопанство, както и постиженията в земеделието.

Повече информация за изложението...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.