1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Шуменска област е готова за жътвената кампания

Шуменска област е готова за жътвената кампания

Всички 10 общини в региона са предприели необходимите превантивни мерки за предотвратяване на пожари

Шуменска област е готова за жътвената кампания. Всички общински власти и държавни институции в региона са предприели мерки за нормално прибиране на реколтата и за предотвратяване на пожари по време на жътвата. Това беше обявено днес на заседание на областния щаб за защита при бедствия.  

Всички държавни структури, свързани с жътвената кампания в Шуменско, са подготвени за безпрепятствено прибиране на реколтата. Екипи на дружеството „Енерго про” вече са обходили електропроводите, преминаващи през житни ниви. Терените са почистени и обезопасени, обявиха от дружеството. Готовност декларираха и от областното пътно управление. Сервитутите на автомагистрала „Хемус” са почистени преди жътвата, съобщи директорът на ведомството инж. Димитър Ковачев. 

Всички 10 общини в региона са предприели необходимите превантивни мерки за предотвратяване на пожари.  В Нови пазар дори е сформирана специална структура, която вече разполага със собствен пожарен автомобил. 

Във всички населени места в региона са сформирани и обучени доброволчески отряди, които ще бъдат осигурени с техника за гасене на пожари. 

За предотвратяване на пожари най-важна е превенцията, подчерта директорът на службата в Шумен. Благодарение на добрата предварителна подготовка, пожарите в житни масиви в Шуменско значително намаляха през последните години.

Автор: Йордан Йорданов

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.