1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Сладкият ден – 7 ноември

Сладкият ден – 7 ноември

Там, където шоколадът, пицата и виното си дават среща

Всеки ден може да бъде сладък. Независимо кой от седмицата е. Е, този четвъртък, 7 ноември, със сигурност ще бъде най-сладкият ни. Защото ни предлага изобилие от шоколад, избрани вина и пица, приготвена от майстори на световно ниво.

Къде ще открием всичко това ли? В Интер Експо Център. От вчера изложбеният център отвори вратите си за шестте изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и #RETAIL SHOW.

Шоколад...

Над 5 тона. Това е общото тегло на шоколада, който очаква посетителите в Интер Експо Център. В рамките на новата платформа за събития „Сетива без граници“ вече са приготвени Candy bar с над 5000 бонбона с многообразие от вкусове, както и шоколадов фонтан за шоколадови тапас.

Бижута от шоколад. С тези сладки изкушения ще продължи денят. Бижутата от шоколад ще бъдат изработени от блогъри, влогъри и журналисти – под ръководството на шеф Павел Павлов. Именитият шоколатиер ще ръководи майсторския клас, съвместно организиран от Интер Експо Център и Pastry Academy.

Статуята от шоколад

Не, не сте прочели грешно. От днес посетителите ще могат да се насладят на огромната шоколадова статуя, монтирана в една от изложбените зали... Внушителното произведение е създадено от ръцете на шеф Пламен Бранков, творящ сладките си шедьоври в Rosslyn Central Park Hotel. Сладкарят на 2019 г. приготвя статуята специално за „Сетива без граници“.

Ах, тази пица...

През целия ден световни майстори пицари ще носят радост както за очите, така и за небцето. Работейки с автентични продукти, те ще се съревновават в създаването на най-добрата пица по време на IV Международен пица шампионат... както и в атрактивната дисциплина „Пица-акробатика“. Най-добрите пицари ще бъдат отличени на официална церемония в края на деня.

Вино, вино и отново – вино...

И разбира се – Негово Величество виното. Божествената напитка за пореден ден е в центъра на събитията. В специално обособената дегустационна зона то събира обожателите на напитката. Присъстващите ще се впуснат във вдъхновяваща дегустация – майсторски клас. Събитието ще се ръководи лично от Живко Енчев, сомелиер на 2017 г. Специалистът ще „разходи“ публиката из вкусовете и ароматите на вината от Тракия. И ако мислите, че това е всичко, ще ви опровергаем – професионалните дегустации в Интер Експо Център тепърва предстоят.

Бихме могли да изреждаме още много... Но списъкът от изкушения е толкова дълъг, че просто ви съветваме – посетете шестте изложения и се потопете в тяхната атмосфера.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.