1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Според животновъди срокът за заявяване на ваксина срещу „син език“ е пропуснат

Според животновъди срокът за заявяване на ваксина срещу „син език“ е пропуснат

Бойко Синапов е на мнение, че е допусната грешка

Вече сме пропуснали срока за заявяване на ваксина срещу „син език”. Това заяви в Бойко Синапов – председател на Националната асоциация на животновъдите в България в интервю за Агенция „Фокус“.

Синапов обясни, че е допусната грешка и се изостава със срока, тъй като има определени срокове за заявяване на ваксината. „Фирмата, която произвежда ваксината, е една-единствена и има определени срокове, за да се поръча тази ваксина, да се заяви и да се произведе. Ние сме изтървали този срок”, обясни Синапов.

„Как и по какъв начин министър Грудев ни гарантира, че ще започнем напролет да ваксинираме животните, след като нямаме още дадена заявка за ваксината”, попита той и каза, че държавата трябва да предплати една част от средствата, за да може да е сигурно и въпросната ваксина да бъде произведена. „Ние от бранша многократно сезирахме и казахме, че изтърваваме срока за заявката за ваксината”, заяви Бойко Синапов. „Всички хора, които отговарят за това земеделие, трябва да кажат веднъж завинаги ще има ли животновъдство в България или няма да има”, добави Бойко Синапов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.