1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Ще оцелеят ли малките говедовъдни ферми и какви загуби очакват картофопроизводителите

Тази седмица в Агрофорум: Ще оцелеят ли малките говедовъдни ферми и какви загуби очакват картофопроизводителите

Тази неделя гледайте предаването по ТВ Евроком от 10:30 часа вместо от 12:00 часа

В разгара на есенната кампания няма как предаването да не започне с поредните иновации в агросектора. Често говорим за прецизно и рентабилно земеделие, но съгласете се, че сеитба на наклонени и трудни за обработка терени с точност до 2 см, звучи като фантастика. Затова решихме да проверим дали това е постижимо в реални условия.

От 16 октомври до 16 ноември тази година можете да подавате проекти за възстановяване на горския потенциал, за залесяване и за въвеждане на превантивни дейности по две от горските мерки от Програмата за развитие на селските райони – 223 и 226. Вижте как и вие може да усвоите средства по тях, както е направило Горското стопанство в Елхово.

Големите животновъдни ферми ще оцелеят в тази трудна година, защото са икономически по-силни. За съжаление малките и средни ферми, които имат под 50 животни, няма да се справят. С коментар по темата – животновъдът Атанас Къцев, представител на Контролния съвет на сдружение Тракия Милк.

Картофопроизводството в България загива, алармираха от браншовата асоциация. Въпреки финансовото подпомагане на сектора тази година, заради липсата на напояване реколтата е много ниска. Очакваните загуби са за около 300 лв./дка.

Ще ви върнем няколко месеца назад – през лятото на тази година, за да ви заведем на полетата на земеделския производител Светла Стоянова, която по време на открит полски ден представи пред свои колеги отлично опазени култури с помощта на най-новите ПРЗ.

Тази седмица единствено в АГРОФОРУМ ще ви покажем, че плодовете и зеленчуците могат да се използват не само за храна, а и за сътворяване на истинско изкуство. Нарича се карвинг и става все по-популярно и в България.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 13.10.-20.10.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.