1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в Агрофорум: Висококачествено прибиране на реколтата – време за равносметка

Тази седмица в Агрофорум: Висококачествено прибиране на реколтата – време за равносметка

И още: В едно пътешествие из лилавите полета на Добруджа ще научите как да отгледате качествена лавандула

Естествено, според сезона - на дневен ред е жътвата! Отправяме се към Видинския  регион, за да видим какво означава висококачествено прибиране на реколтата.

Решения за всеки етап от развитието на рапицата видяха земеделските производители край Павликени. На тези полета добивът е надграден с биостимулатори.
Отправяме се към Добруджа, за да видим какви резултати е дало листното подхранване на етеричномаслената култура.

Житните култури са стратегически за земеделското ни производство. Именно затова селекционерите полагат усилия в разработването на нови сортове с подобрени характеристики.

Не напразно наричат царевицата царица на полето. Особено в Северна България, където тя се е утвърдила като стратегическа култура. В следващия репортаж ще ви представим нови хибриди, както и варианти на една от най-важните за стопаните задача – опазването им от плевели.

Правилният избор на хибрид, добрата агротехника и подходящата растителна защита ще гарантират добива от рапица. В това се убедиха земеделските производители в добричкото село Стожер на открит полски ден.

Рентабилни и с висок клас на оборудване, това са част от изискванията, на които държат земеделските производители при инвестиция в агротехника. Предстоящата есенна кампания ни отвежда край Шабла – в село Тюленово.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.