1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: всичко за новия стандарт за хляба

Тази седмица в АГРОФОРУМ: всичко за новия стандарт за хляба

И още: тази есен ще може да ползвате нов хербицид при рапица, който контролира синап и дива ряпа

Поредният роден стандарт вече е факт! С това аграрният министър Мирослав Найденов изпълни поредното от обещанията си към българските потребители: да сложат на трапезата си истинско сирене, истински кашкавал, истинско кисело мляко, истински колбаси и най-вече истински хляб. Поредният стандарт носи името „България”. Какво ще съдържа насъщният, произведен по новите нормативни изисквания и какво печели потребителят, избирайки хляб по БДС – ще научите от новото издание на предаването АГРОФОРУМ тази седмица.

Народът е казал – като се хванеш веднъж на хорото, ще го играеш докрай. Министър Найденов показа, че е наясно с това и продължава с обещаните стандарти. Но ние също сме запознати с тази народна мъдрост, затова ще „изиграем докрай нашето хоро”, което започнахме преди време. Иде реч за охлювъдния бизнес в България и проблемите около него. Неотдавна ви показахме един независим фермер, който отглежда и изнася за европейските страни малките животинки. В миналото предаване пък ви срещнахме с друг охлювъд, който се жалва от Националния охлювъден клъстер. За да сме обективни и коректни, дадохме думата и на отсрещната страна – представителите на браншовата организация. Но понеже в конфликта беше намесена и трета страна – Националната ветеринарномедицинска служба, вече част от Агенцията по безопасност на храните, сега е ред да ви запознаем и с коментара на нейния изпълнителен директор – д-р Йордан Войнов.

Явно охлювъдството ще излезе костелив орех. Но дали тогава можем да използваме популярния израз за бизнеса с… орехи? На този въпрос ще ни отговори един фермер, спечелил проект по мярка 112 за създаване на стопанства на млади фермери. Какви цели са заложени в бизнес плана му и в какво инвестира – ще видите само в АГРОФОРУМ.

И още в предаването тази седмица: ще получите ценна информация за новите хербициди при рапицата, които бяха представени по време на традиционната инициатива Хербитур, ръководена и организирана от доц. Тоньо Тонев от Аграрния университет в Пловдив. Няма да пропуснем да дадем ценни съвети и на онези производители, които тази година отново ще заложат на перспективната култура царевица. Как надеждно да я опазят от плевели и какво ще спечелят от това – само тази седмица в АГРОФОРУМ.

Видео анонс на предаването вижте ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.