1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази сряда на Фермерския фестивал пред МЗХГ ще има вкусотии с лешници и орехи

Тази сряда на Фермерския фестивал пред МЗХГ ще има вкусотии с лешници и орехи

Шоколатиер Петко Мирчев ще приготви медиани – шоколадови кръгчета с лешници и орехи, обвити от млечен и тъмен шоколад

Ще можете да опитате производството на младата земеделска производителка Цветелина Газянова. От 2009 година Цветелина отглежда в преход към биологични 70 декара орехови и 70 декара лешникови насаждения край гр. Славяново, Плевенско. Ще ги вкусите в различни вариации – сурови, прясно опечени, със сол и с шоколад.

Специално за вас шоколатиер Петко Мирчев ще приготви медиани – шоколадови кръгчета с лешници и орехи, обвити от млечен и тъмен шоколад. На място Блага Генева ще ви покаже как да си направите вкъщи  шоколадови бонбони с ядки.

Ще опитате още тахан от лешници и от орехи с мед.

Всяка сряда Фестивалът предлага разнообразни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от страната: краве, овче, биволско и козе сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни продукти, сладка и  сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски хляб, ядки, печена тиква и тиквени семки, био вино, био оцет, био чай, био гъби шийтаке, сезонни плодове и зеленчуци, пресни и сушени билки и подправки, козметика, цветя… Редовно гостуват производители на сувенири и бижута.

Запазена марка на Фестивала са демонстрациите и дегустациите на фермерски храни и рецепти.

Фестивалът започва в 10:30 часа и продължава до 18:30 часа. Основната демонстрация започва в 12 часа.

Проектът Фестивал „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА в партньорство с Район „Красно село“ и с финансовата подкрепа на Програма Европа – 2018 на Столична община.

Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.