1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тютюнопроизводители от Северна България поставят проблемите си пред земеделския министър

Тютюнопроизводители от Северна България поставят проблемите си пред земеделския министър

На срещата ще присъства и председателят на Народното събрание Цецка Цачева

Плевенската общинска организация на ПП ГЕРБ е поела ангажимент да извести всички тютюнопроизводители от Северна България за предстоящата среща със земеделския министър. Това съобщи дни преди събитието общинският координатор д-р Йордан Георгиев, цитиран от dariknews.bg. Тютюнопроизводителите в региона не са много, но все пак ги има. Добър поминък беше тютюнопроизводството не само в Плевен, но в Левски и Малчика, припомни д-р Георгиев.

Той поясни, че идеята на срещата е тютюнопроизводителите да поставят пред министър Мирослав Найденов своите проблеми. Той от своя страна ще представи механизмите, с които министерството би могло да помогне на хората в бранша. В края на януари тютюнопроизводители от Южна България излязоха на протест с настояването правителството незабавно да започне изплащане на предвидените национални доплащания за килограм произведен тютюн по референтния период 2007-2009 г.

Средствата в размер на 143 млн. лева са нотифицирани с решение на Европейската комисия от началото на юни 2010 г. Протестиращите апелираха в срок до 31 март 2011 държавата да изпълни тези поети от нея задължения.

Срещата с тютюнопроизводителите от Северна България ще бъде от 13.30 часа на 6 април в сградата на „Плевен - Булгартабак" АД в с. Ясен. На нея ще присъства и председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.