1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тютюнопроизводителите подписаха споразумение

Тютюнопроизводителите подписаха споразумение

От браншовата организация поеха ангажимент за отмяна на стачните действия предвидени за 20 април 2011 г.

Днес, 19 април 2011 г., бе подписано изготвеното вчера споразумение между  Вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и Национална асоциация на тютюнопроизводителите в България с председател Цветан Филев.

Страните се споразумяха за следното:

  1. Финансови средства по схемата за Национали доплащания към директните плащания за тютюн за 2010 г. да бъдат изплатени на два транша, както следва: 35 млн. лв. до края на месец май 2011 г. и 35 млн. лв. до края на месец август 2011 г.
  2. Решение за разпределяне на посочените средства между сортовите групи тютюн да бъде взето на заседание на Консултативния съвет по тютюна към МЗХ.
  3. Първия транш да бъде изплатен към тютюнопроизводителите авансово и на 100% в размер на 35 млн. лв.
  4. В план сметката на ДФ „Земеделие”, от бюджет 2012 г., да бъдат заложени средства в размер на 73 млн. лв. по схема за национални доплащания за тютюн. Средствата да бъдат изплатени на един транш до края на месец март 2012 г.
  5. При установени случаи на починали титуляри да бъдат представени пред компетентните институции удостоверения за наследници.  

От Национална асоциация на тютюнопроизводителите в България поеха ангажимент за отмяна на стачните действия предвидени за 20 април 2011 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.