1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Утре от 11 часа пред сградата на МЗХ ще протестират няколко браншови организации

Утре от 11 часа пред сградата на МЗХ ще протестират няколко браншови организации

Фермери ще информират Брюксел за проблемите на българското земеделие

 

Утре от 11 часа пред сградата на Министерството на земеделието ще протестират няколко браншови организации. Организатор е Националната асоциация на млекопроизводителите в Република България, начело с нейния председател Андриан Цаконски.

През миналата седмица по време на пресконференция фермерът от Търнава, Врачанско, каза че на 9 юли аграрното ведомство ще бъде засипано оборски тор. По този начин производителите на мляко искат да покажат, че не се отказват от целогодишната субсидия от 20 ст./л качествено, която им бе обещана от предишния и настоящия министър, като последният обяви, че Брюксел ни отказва подобна държавна помощ. Стопаните са убедени, че това не е истина и са решени да стигнат до централата на общността, където очакват да се срещнат с европейския комисар по земеделие Мариан Фишер-Боел или с някого от нейните приближени за разговор по проблемите на земеделието в България. Цаконски обяви, че в евроцентралата ще наблегнат на факта, че „в България няма действащо министерство, а то няма и правителство, да не говорим за министерство”.

Оптимизмът на организаторите на протеста за броя на присъстващите не е голям, защото сега сезонът е напрегнат за земеделските стопани.

Измежду тях обаче има такива, които са решени, че ако не постигнат определени резултати, да проведат гладна стачка пред централата на Европейския съюз.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.