1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Агрофорум гледайте: Иновациите - приоритет в новата ОСП

В Агрофорум гледайте: Иновациите - приоритет в новата ОСП

И още: За успешните ферми или как се прави бизнес в конкурентна среда

В програмния период 2014-2020 г. Европейският съюз ясно заяви един от основните си приоритети – иновациите. Общата селскостопанска политика от своя страна дава инструментите, чрез които иновациите в земеделието и хранително-вкусовата промишленост да бъдат насърчени и подкрепени. Но в каква степен това ще бъде направено и дали страните членки ще се възползват в максимална степен от предоставените им възможности зависи от всяка държава поотделно. Но преди всичко - какво са иновациите и защо са необходими?

Животновъдството не е сред най-привлекателните сектори, но въпреки това и в България имаме добри премери. Една такава успешна ферма е в пловдивското село Гълъбинци.

Светът се променя с изключително бързи темпове, което няма как да не се отрази и на земеделието. Добрата новина е, че то ще става все по-актуален отрасъл, с все по-голямо значение за човечеството, смятат експертите. Похвални са и усилията на компаниите в сектора да предлагат комплексни решения на фермерите. Някои от тях бяха представени на тазгодишния семинар на асоциацията на зърнопроизводителите.

Чужда селекция, нови машини и ... повече късмет - на това залага едно малко стопанство в плевенското село Крушовене, което се бори за своето място под слънцето. И разбира се, за своя шанс на зърнения пазар.

В предаването ще видите най-интересното от изложенията, които организира Националната асоциация по коневъдство през 2018 г.

Вижте кой е на гости в празничното студио на Агрофорум.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.