1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Агрофорум очаквайте: Атрактивни модели земеделски машини дефилираха из страната!

В Агрофорум очаквайте: Атрактивни модели земеделски машини дефилираха из страната!

И още: Листното торене беше във фокуса на международна среща, провела се в Румъния

Модерни нови машини дефилираха край ямболското село Каменец. Парадът на агротехника е формат с вече доказана полезност – представя на фермерите последните новости при земеделските машини по атрактивен начин и с възможност те да бъдат тествани на място.

Земеделският производител Борислав Гогев развива успешно производство на череши. Гостуваме на стопанина в прекрасно изглеждащи градини с натежали от плод дървета. Каква е технологията трайните насаждения да дават здрава и качествена реколта.

Динамичен и променлив е интересът към производството на рапица у нас. Причината е в непредсказуемите климатични условия, които поставят културата в риск. И все пак - как да отгледаме добра и качествена реколта от рапица.

Листното торене беше във фокуса на международна среща, провела се в Румъния. На нея експерти от няколко страни споделиха своите наблюдения от приложението на формулирани листни торове в различни култури през последната стопанска година.

Правилният избор на хибрид, добрата агротехника и подходящата растителна защита ще гарантират добива от рапица. В това се убедиха земеделските производители в добричкото село Стожер на открит полски ден.

Ръст на броя на продадените трактори в Европа за 2017 г. Какво е поощрило земеделците да инвестират в закупуването на нови селскостопански машини. А какви са били продажбите в световен мащаб? Къде сме ние?
Изложение на Български тежковозен кон се проведе в троянското село Орешак. Кои са призьори в категорията.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.