1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ: Зърнопроизводителят Радослав Христов – откровен и критичен

В АГРОФОРУМ: Зърнопроизводителят Радослав Христов – откровен и критичен

И още: Иновации при зърноприбиращата техника

„Възможности за финансиране чрез европейските фондове" беше основната тема на бизнес форум в Разград с участието на експерти от сферата на икономиката. 450 програми и подпрограми и над 800 вида субсидии са сред възможностите за развитие на малкия и среден бизнес у нас.

Поддържаните зелени пространства в общините са не само радост за окото, но и необходимост за жителите и гостите на населените места. Важна задача пред общинските ръководства е да инвестират в техника, която да е гъвката и икономична. Отиваме в Стара Загора, за да видим с какви комунални машини биха могли да се поддържат многократно увеличените зелени площи в града, както и красивите паркове.

Откровено с Радослав Христов за еднодневните трудови договори и административните тежести. Липсата на работна ръка и трудностите при прилагане на инвестиционните мерки. За това ще говорим днес с една от емблемите на българското земеделие.

Производителност, чистота на зърното, минимални загуби и нисък разход на гориво. Това са иновациите при зърноприбиращата техника. Кратките срокове за прибиране на реколтата налагат инвестиции във все по-мощни машини.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.