1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В МЗХ бяха обсъдени приоритетите на съвместното сътрудничество между България и Алжир

В МЗХ бяха обсъдени приоритетите на съвместното сътрудничество между България и Алжир

Снимка:

Зам.-министър Маринова се срещна с Н. Пр. Ахмед Буташ

Зам.- министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова се срещна  с  Н. Пр. Ахмед Буташ, посланик на Алжир в България в МЗХ.  Двамата обсъдиха приоритетите на съвместното сътрудничество в областта на земеделието.

Зам.-министър Маринова изтъкна, че е необходимо чрез общи усилия България и Алжир да подобрят  двустранните си отношения. Тя отбеляза, че последната среща между министри на земеделието на България и Алжир се е провела през далечната 2004 г.

„Двете страни имат потенциала да изградят устойчиви връзки в сферата на селското стопанство”, каза още зам.-министър Маринова. Тя уточни, че може да се  работи за износ на стоки и суровини за алжирския пазар и съдействие от българска страна за изграждане на устойчив генофонд и селекция в животновъдството.

Алжирският посланик заяви, че страната му проявява интерес към  български земеделски продукти като овче и говеждо месо, мляко и млечни продукти, семена и посадъчен материал, както и от опита ни в областта на земеделието. Той покани министъра на земеделието и храните проф. Димитър Греков на официално посещение в  Алжир.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.