1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В МЗХ обсъдиха методиката за сформирането и ценообразуването на водата за напояване

В МЗХ обсъдиха методиката за сформирането и ценообразуването на водата за напояване

Предвижда се през следващите седмици да се проведат дискусии в различни райони на страната

Директорът на дирекция "Хидромелиорации" Харизан Тамахкяров се срещна с представители на браншови организации от земеделския сектор в МЗХ. Те обсъдиха методиката за сформирането и ценообразуването на водата за напояване.

През следващия напоителен сезон е предложено в новата методика цената на услугата „водоподаване за напояване” да представлява цена в лева/дка за извършени отделни поливки и цена в лева/декар/сезон, за напояване на култури през целия поливен сезон.

Цената в лева на кубически метър ще се ползва само в случаите на помпено напояване и при наличие на действащи водомерни устройства. Изготвянето на новата методика ще бъде съобразено с вижданията и предложенията на всички браншови организации на земеделски производители, ползващи услугата водоподаване за напояване. Предвижда се през следващите седмици да се проведат дискусии в различни райони на страната.

В дискусията взеха участие представители на: „Напоителни системи” ЕАД, Националното сдружение на тютюнопроизводителите, представители на Съюза на земеделските кооперации и Националният съюз на оризопроизводителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.