1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В София ще бъде представен проект в подкрепа на малкия и среден бизнес в секторите животновъдство и растениевъдство

В София ще бъде представен проект в подкрепа на малкия и среден бизнес в секторите животновъдство и растениевъдство

Събитието ще се проведе на 26 март 2013 г. в хотел „Сентръл Парк”

Стартираща конференция по Проект “Транснационална мрежа за подкрепа на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и растениевъдство” –  AGRO-START ще се проведе на 26 март 2013 г. в хотел „Сентръл Парк” в София.  Организатор на събитието е Български икономически форум – един от българските партньори по проекта.

За участие в конференцията са поканени представители на публичния, частния и неправителствения сектор, свързани с развитието на растениевъдството и животновъдството в България. Сред тях са организации, предоставящи услуги в подкрепа на бизнеса в двата сектора, браншови организации, земеделски производители, доставчици на оборудване за селското стопанство, консултантски фирми, медии. Те ще имат възможност да се запознаят подробно с проекта AGRO-START, ще получат информация за предстоящите дейности по проекта в подкрепа на малкия и среден бизнес в двата сектора, както и с начините да се възползват от техните резултати.

В рамките на конференцията ще бъде проведена и дискусия за проблемите и предизвикателствата пред  малките и средни предприятия от секторите растениевъдство и животновъдство, за участие в която са поканени експерти в дирекции „Растениевъдство” и „Животновъдство” в Министерство на земеделието и храните. Ще бъдат обсъдени и нуждите на МСП от двата сектора от специализирани услуги в подкрепа на бизнеса.

Проектът AGRO-START ще бъде реализиран в седем страни (Румъния, България, Гърция, Италия, Словения, Македония, Албания) от 12 организации. Неговата концепция е ориентирана към повишаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия в секторите животновъдство и растениевъдство в Югоизточна Европа (ЮИЕ). За тази цел ще се използва богат набор от инструменти, включително обучения, семинари, бази данни и др., като централно място ще заeмат усилията за подобряване на услугите в подкрепа на малките и средни предприятия в секторите растениевъдство и животновъдство, предоставяни от различни организации.

Проект “Транснационална мрежа за подкрепа на малки и средни предприятия в секторите животновъдство и растениевъдство” – AGRO-START се финансира от Европейския съюз, в рамките на Транснационалната програма за сътрудничество в Югоизточна Европа и ще продължи две години от 01.12.2012 г. до 30.11.2014 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.