Впечатляващи резултати от генетиката на Косад Семанс

Край добричкото село Паскалево ожънаха до 1600 кг/дка царевица

От 1200 до 1600 кг/дка царевица бяха прибрани по време на демонстрационна жътва на хибриди на фирма Косад Семанс. Това са парцелите на мащабната демо платформа, която компанията ежегодно залага в полетата на фирма „БИО” ООД край добричкото село Паскалево.

Потенциалът на френската генетика за пореден път се доказа по време на жътвата. От ранния хибрид Чамбери ФАО 290 са прибрани 1210 кг/дка. Резултатите от хибрида Кампони ФАО 340 достигат 1300 кг/дка, от Гасти 450 ФАО – 1400 кг/дка, Фондари ФАО 600 – 1550 кг/дка.

8 тона силаж от декар са получени от DUO 610 – системата на Косад Семанс за изхранване на животни. Чрез този продукт се подобрява не само здравословното им състояние, но и се постига по-добро количество и качество на млякото.

„Доказахме, че сме фирма с топ продукти не само в царевица, сорго и слънчоглед, но и при есенните култури като пшеница и рапица. Искаме земеделските производители да видят, че могат да ни се доверят”, подчерта Атанас Йовчев, представител на Косад Семанс за Североизточна България. При слънчогледа добивите достигат 350-380 кг/дка. Като топ продукти се очертават Марбелия, Кларика, Фушия. През тази година хибридите Дженова и Акажу също се представиха отлично на полето.

„Жътвата приключи, годината беше добра, но пълна с изпитания. Резултатите дойдоха като подарък не само за нас, но и за фермерите, за да устояват на проблемите на XXI век”, изтъкна Александър Костов, мениджър ключови клиенти в Косад Семанс. Потенциалът на продуктите при пролетните култури е много висок и това се вижда на полето. Компанията е вече осма година на пазара в България.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.