1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Втори Европейски конгрес на младите фермери се провежда в Брюксел

Втори Европейски конгрес на младите фермери се провежда в Брюксел

Евродепутатът Мария Габриел е съорганизатор

След успеха на първото издание на Европейския конгрес на младите фермери, евродепутатите Нуно Мело, Мария Габриел, Елизабет Кьостингер и Ауксилиадора Кореа Замора, в сътрудничество с CAP - португалскaта конфедерация на младите фермери и ASAJA - испанска организация на селскостопанските производители, организираха конгреса за втора поредна година.

На 29 януари в Европейския парламент в Брюксел си дават среща десетки млади селскостопански производители, земеделски организации и политици на европейско ниво, за да дискутират мерки за подкрепа и насърчаване на младите фермери днес, за да го има селското стопанство утре.  

Специално участие в конгреса ще вземат Жозеф Дол, Председател на Групата на ЕНП в ЕП, Георг Хойзлер, Ръководител на кабинета на комисаря по земеделие Дачиан Чолош, Паоло де Кастро, Председател на Комисията по земеделие и развитие на селските райони на ЕП и др.

На тържествена церемония на финала на конгреса ще бъде връчена  „Европейската награда за млади фермери” в трите конкурсни категории – за най-добър проект, най-устойчив проект, най-иновативен проект. Миналата година български проект спечели наградата за най-устойчив проект.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.