1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Япония започна да внася в Австралия говеждо месо от породата Вагю

Япония започна да внася в Австралия говеждо месо от породата Вагю

При навлизането си на австралийския пазар японските производители изтъкват характеристиките на месото

Япония започна да внася в Австралия говеждо месо от породата Вагю. Ограниченията за импорт бяха въведени преди 17 години заради епидемия от болестта луда крава в Япония. В същото време Австралия разви собствено производство на скъпото месо.

В момента 80 на сто от производството на Петия континент са от животни, чийто бащи са чистокръвни Вагю-бикове, а майките са висококачествени крави от порода Блек Ангъс. Така се получава кръстоска, при която 50 процента от гените са от японски произход. Останалите 20 процента месо идват от чистокръвни австралийски Вагю-говеда.

При навлизането си на австралийския пазар японските производители изтъкват характеристиките на месото, което се отличава със своята специална текстура. Засега стоката се купува предимно от луксозни хотели и ресторанти.
Заедно с опитите за промотирането на високото качество на японското месо, износителите предприемат и рекламна кампания, с която да покажат на потребителите в Австралия някои традиционни специалитети, приготвяни с Вагю.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.