1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Димитров призова фермерите от засегнатите от шап райони да не се поддават на провокация от страна на изкупвачи

Зам.-министър Димитров призова фермерите от засегнатите от шап райони да не се поддават на провокация от страна на изкупвачи

Снимка:

Зам.-министърът продължава своята обиколка с посещение на Царево

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров и областният управител на Бургаска област Константин Гребенаров се срещнаха с фермери от Северната част на област Бургас.

Зам.-министър Димитров се запозна с проблемите на стопаните от областта заради избухналата зараза и наложените от ветеринарните служби рестрикции за нейното разпространение.

Той призова хората да не се поддават на провокация на изкупвачи, които им предлагат пари за здравите животни. Всички трябва да спазват ветеринарните забрани. Схемата, по която ще бъдат компенсирани фермерите е готова и всички животновъди на територията на област Бургас ще получат финансовото подпомагане в зависимост от претърпените щети. Зам.-министърът продължава своята обиколка с посещение на Царево.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.