1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зам.-министър Димитров се срещна с представители на Националния съюз на говедовъдите

Зам.-министър Димитров се срещна с представители на Националния съюз на говедовъдите

На 8 октомври 2011 г. в гр. Сливен е организирана среща за обединяване на организациите в животновъдния бранш

Заместник-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров се срещна с председателя на Националния съюз на говедовъдите в България Никола Ангелов и членове на Управителния съвет.

По време на срещата двете страни обсъдиха въпроси свързани с развитието на сектора през 2012 г. Зам.-министър Димитров обясни, че както за животновъдството, така и за зърнопроизводството ще се получават средствата от възстановения акциз за горива чрез ваучери, след като помощта бъде нотифицирана от  Европейската комисия. Бяха обсъдени проблемни въпроси по отношение на селекционната дейност и организацията на контрола на млечната продуктивност.

Дискутира се и възможността за промени в Закона за ползване на земеделските обработваеми земи, в частта за отдаване на земи от Държавния поземлен фонд приоритетно на животновъди, за производство на груб фураж.

Зам.-министър Димитров съобщи, че на 8 октомври 2011 г. в град Сливен е организирана среща за обединяване на организациите в животновъдния бранш и се очаква всички заинтересовани да вземат участие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.