1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Заместник-министър Цветан Димитров заминава на агроизложение в Киев

Заместник-министър Цветан Димитров заминава на агроизложение в Киев

Снимка:

В рамките на изложението България ще участва със свой собствен щанд

Зам.-министърът на земеделието и храните д-р Цветан Димитров заминава на 2 юни на посещение в гр. Киев, Украйна, по повод 23-то Международно изложение „Агро-2011”, съобщиха от МЗХ. В рамките на изложението България ще участва със свой собствен щанд, където под егидата на Министерството на земеделието и храните ще бъдат представени български продукти от секторите „Мляко”, „Вино”, „Захарни изделия”, „Биологично земеделие”, „Ловно стопанство” и др.

Зам.-министър Димитров ще вземе участие в тържествената церемония по откриване на изложението, където ще присъстват също и президента на Украйна Виктор Федорович Янукович, премиер-министъра Николай Янович Азаров. В рамките на своето посещение зам.-министърът ще вземе участие във Втория Международен аграрно-инвестиционен форум „Световната продоволствена сигурност: предизвикателства и инвестиционни възможности за аграрния сектор”.

На 3 юни, петък, зам.-министър Димитров ще се срещне със заместник-министъра на аграрната политика и продоволствието на Украйна Сергей Иванович Мельник. На срещата ще бъдат обсъдени въпроси за двустранното сътрудничество.

Част от официалната българска делегация ще бъдат председателя на парламентарната комисия по земеделието и горите Десислава Танева и изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното Красимир Коев.

Международно изложение „Агро-2011” предвижда специализирани изложби в секторите животновъдство и ветеринарна медицина, коневъдство и конен спорт, производство на гъби, рибовъдство, възобновяеми енергийни източници и други.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.