1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Започна изложението FRUIT LOGISTICA

Започна изложението FRUIT LOGISTICA

Основен партньор тази година е Португалия

Германският агроминистър Кристиан Шмит откри в Берлин водещото световно изложение за логистика в сектора на плодовете и зеленчуците FRUIT LOGISTICA. Над 2600 фирми от 84 страни представят иновации, продукти и услуги.

"Със своите продукти участниците на изложението допринасят за балансираното и здравословно хранене и освен това са икономически отрасъл с много иновации и голям потенциал", подчерта министърът при откриването.

Германското агроведомство подкрепя редица инициативи за здравословно хранене и повече движение. Тези проекти покриват целия диапазон от закуските в училище до храненето в домове за възрастни. "Плодовете и зеленчуците са прекрасни продукти, които се предлагат в голямо разнообразие според сезона и региона в нашата страна", каза Шмит.

Основен партньор на изложението тази година е Португалия. През последните години страната на Иберийския полуостров се превърна в голям износител на плодове и зеленчуци. За изминалите три години експортът е нараснал с 26%, като основни клиенти са държавите от Европейския съюз, но и от Южна Америка и Африка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.