1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Започва подготовката за противошапната ограда

Започва подготовката за противошапната ограда

На територията на Хасковска област оградата ще е дълга 44.5 км

Изготвянето на документацията за избор на фирма, която да проектира противошапната ограда започва в понеделник, съобщиха от областната администрация в Хасково. Вчера, 9 юни, в Ямбол работни екипи от трите гранични области - Хасковска, Ямболска и Бургаска, начертаха спешен план за действие и координация между институциите. Той цели финализирането на проекта на българското правителство за предотвратяване на заразяването с шап.

Конкретните ангажименти по това бяха разпределени между представителите на институциите, имащи отношение към проблема. На срещата присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров, представители на Агенцията за безопасност на храните, областните администрации, Гранична полиция, ветеринарни служби и др. Форумът в Ямбол бе свикан по предложение на областния управител на Хасково Ирена Узунова.

На срещата окончателно бяха решени детайлите по параметрите на оградата. Техническото задание за това ще бъде изготвено от Министерството на земеделието и храните, както се ангажира лично зам.-министър Димитров.

Изграждането на противошапната ограда е предвидено да приключи до октомври тази година. На територията на Хасковска област оградата ще е дълга 44.5 км. След приключване на проектния етап всеки един областен управител ще възложи чрез обществена поръчка изпълнението на строителните работи на територията на конкретната област.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.