1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Заповядайте на Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре

Заповядайте на Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре

От 9 до 12 ноември в Интер Експо Центъра в София

И тази година изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Сихре ще бъдат проведени в София от 9 до 12 ноември. Официалното откриване ще бъде на 9 ноември в 14 часа в Интер Експо Център. Участие ще вземат близо 420 български и чуждестранни фирми, ангажирани пряко или косвено с хранително-вкусова индустрия. Това ще е най-големият форум в 10-годишната история на изложението от обединението на 6-те бранша до този момент. Ръстът на фирмите изложителки е между 10 и 15%, спрямо предходната година, подчерта Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Центъра.

С най-мащабно представяне ще е тематичната изложба Месомания. Радостното тази година е, че Салонът на виното ще е с по-голямо българско участие, за разлика от предишни години, където превес имаха чуждестранни фирми.

Немска бизнес делегация, водена от Асоциация German Meat, обединяваща най-големите месопроизводители и месопреработватели, ще се срещне с български фирми и ще посети на място две месопреработвателни предприятия.

За първи път Испания ще има мащабно участие. В шестте изложбени зали място ще намерят фирми от Южна Корея. Традиционни участници както обикновено са Италия и Унгария. Отделни участия са заявили Гърция, Сърбия, Македония. Засилен интерес се забелязва от страна на Франция. Катар също ще бъде представена.

Миналата година форумът е отчел 19 хил. посетители. Тази есен прогнозите са за около 22 хиляди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.