1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Зеленчукопроизводителите от област Благоевград започват преговори за създаване на сдружение

Зеленчукопроизводителите от област Благоевград започват преговори за създаване на сдружение

На този етап зеленчукопроизводителите от Благоевградско няма да предприемат нови протести

От понеделник (08.08.2011 г.) зеленчукопроизводителите от област Благоевград започват преговори за създаване на сдружение на зеленчукопроизводителите в областта, съобщава Агенция Фокус. След срещата с министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов във вторник тази седмица, зеленчукопроизводителите са получили уверението на министъра, че министерството ще подпомага производителите, за да се сдружат.

За целта ще им бъде осигурен юрист, който ще разяснява как да се създава сдружението. От своя страна самите зеленчукопроизводители ще осигурят помещения, където да се помещава ръководството на бъдещото сдружение. Все още не е ясно колко зеленчукопроизводители ще членуват в него. „Всички зеленчукопроизводители в страната трябва да се сдружават, защото само по този начин могат да получават субсидии”, каза зеленчукопроизводителят Кирил Писков и допълни, че зеленчукопроизводителите от област Благоевград са останали доволни от срещата с министър Найденов, тъй като са получили конкретни обещания.

На този етап зеленчукопроизводителите от Благоевградско няма да предприемат нови протести. „Дори и да затворим пътя, пари при нас няма да дойдат, това може да стане догодина, а сега зеленчукопроизводителите трябва да подготвят онова, което реално могат да искат”, подчерта Кирил Писков.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.