1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. МЗХГ публикува покана за участие в бизнес делегацията на „Земеделски панаир Бурса 2020“

МЗХГ публикува покана за участие в бизнес делегацията на „Земеделски панаир Бурса 2020“

Г-жа Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите на Република България, е поканена от организаторите на събитието като основен говорител в рамките на провежданите платформи

В периода 06 -10 октомври 2020 година в град Бурса, Република Турция, ще се състои поредното издание на международното земеделско изложение „Земеделски панаир Бурса 2020“, в рамките на което се провеждат:

  • 18-ят Международен панаир за земеделие, семена, фиданки и млечна промишленост
  • 13-ят Международен панаир за животновъдство и оборудване

Международното изложение в град Бурса е едно от най-големите земеделски изложения на територията на Република Турция, организирано със съдействието на турското Министерство на земеделието и горите. Изложението е разположено на площ от 75 000 кв.м. в седем отделни зали, като се предвижда участието на почти 300 местни и чуждестранни фирми, както и около 250 000 посетители. Поканени са търговски делегации от над 50 държави. Събитието предлага на посетителите отлична възможност да се запознаят с най-новите технологични постижения и модели на селскостопанското производство, които увеличават ефективността, а също така дават възможност за прилагането на устойчиви съвременни селскостопански практики.

Обхват на изложението

  • Механизация в земеделието и технологии
  • Технологии в оранжериите
  • Системи за напояване
  • Лекарства, използвани в селското стопанство
  • Семена, разсад, фиданки и градинарство
  • Биологично земеделие , оборудване и услуги за земеделието 
  • Агроинформатика
  • Млечни продукти
  • Други

Г-жа Десислава Танева, министър на земеделието, храните и горите на Република България, е поканена от организаторите на събитието като основен говорител в рамките на провежданите платформи. Министър Танева ще посети изложението в град Бурса в периода 05 – 07 октомври 2020 година, като се предвижда да бъде придружавана от българска бизнес делегация.

В тази връзка Министерството на земеделието, храните и горите публикува покана за набиране на участници в ръководената от министър Десислава Танева българска бизнес делегация, която ще посети изложението в посочения период. Пътуването ще се извърши със самолет по маршрут София – Истанбул – София и с автобус по маршрут Истанбул – Бурса – Истанбул. Разходите за пътуването със самолет по маршрут София – Истанбул – София, квартирни и дневни са за сметка на участниците, а разходите за превоз с автобус по маршрута Истанбул – Бурса – Истанбул са за сметка на Министерството на земеделието, храните и горите.

Желаещите да се включат в бизнес делегацията могат да подадат своите имена и контакти (електронен адрес и мобилен телефон) до 30 юни 2020 г. на следните електронни адреси: ikondov@mzh.government.bg и snikolova@mzh.government.bg.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.