1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделски производители от Югоизточна България недоволстват

Земеделски производители от Югоизточна България недоволстват

Искат да се отмени решението за закриването на митницата

Фермери, граждани и митничари са готови да блокират граничния пункт „Капитан Андреево“. Земеделски производители и собственици на аграрни аптеки ще предприемат крайни действия, за да се спре издевателството над две общини в Югоизточна България. Това заяви Живко Желев, заместник-председател на Националната конфедерация на тютюнопроизводителите в България.

„Координираме действията между две от гражданските сдружения в Свиленград, Любимец и околните населени места и земеделските производители. Целта е да пуснем подписка срещу решението на директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и премиера Бойко Борисов от 11.12.2015 г. да закрие най-голямата митница на Балканите заради наложеното в обществото мнение, че има корупция сред служителите“, допълни още Живко Желев.

„Трактори, камиони, микробуси, комбайни и друга техника ще бъде струпана на магистралата, ако не се отмени решението за закриването на митницата“, събщи Иван Дюлгеров, който е местен лидер на пчеларите в региона на Свиленград, Тополовград и Любимец.

Автор: Велко Велев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.