1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделците искат представител в Обществения съвет към бъдещото служебно правителство

Земеделците искат представител в Обществения съвет към бъдещото служебно правителство

Снимка:

Мариана Кукушева: Сектор "Земеделие" е най-големият работодател в България

Счетохме, че е абсурдно нито един представител на българските земеделски производители, на българските преработватели на земеделска промишленост, както и на търговците на земеделски култури да не бъде поканен да присъства официално в Обществения съвет към президентството. Това каза Марина Кукушева, председател на Федерацията на хлебопроизводителите, след Консултативния съвет по зърното, предаде БГНЕС.

Представители на браншови организации в земеделието настояха още при политическите промени да не бъдат отстранявани експертите, които водят преговори за европарите за земеделие. Секторът е най-големият работодател в България, припомня Кукушева.

Членовете на Консултативния съвет се обединиха и около позицията, че експертите, които преговарят с Еврокомисията за позициите на България по новата селскостопанска политика, не бива да бъдат подменяни, независимо че политическото ръководство на министерството си отива, информира БНР.

7,5 милиарда евро са парите за земеделие, които страната ще получи до 2020 година. Те са почти половината от всички европари за периода и липсата на експерти, които да ги договарят и разплатят, ще създаде огромни проблеми, категорични са членовете на Съвета по зърното.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.