1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделците отбелязаха в Плевен 113 години от учредяването на Земеделския съюз

Земеделците отбелязаха в Плевен 113 години от учредяването на Земеделския съюз

Обединението прави силата, а ние земеделците сме силни, заяви в словото си Петя Ставрева

“Призив за консолидация на земеделското движение, засилване на неговата роля в политическия живот на страната и успех на предстоящите парламентарни избори.” Това послание отправиха към земеделците в България ПП Обединени земеделци и организацията на БЗНС-Плевен и членове на Управителните съвети на двата съюза на честване по повод 113 години от учредяването на Земеделския съюз.

Годишнината бе тържествено отбелязана на 15 декември т.г. в Плевен – родното място на организираното земеделско движение в България. “Нека този призив е малкият огън”, който чрез всеки от нас тук, ще достигне до земеделците в цялата страна, заяви зам.-председателят на ПП Обединени земеделци Георги Каркъмов.

“Време е за консолидация, а не за разбиване на земеделското движение! Вярвам, че партньорството, което демонстрираме днес, е началото на земеделското възраждане“, заяви от своя страна председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева. Нека заедно да работим и да бъдем посланици на идеите и каузата на земеделския съюз за една просперираща България, призова земеделците тя.

Днес България се нуждае от Земеделски съюз, който предлага успешни решения за излизане от кризата, за повишаване на доходите и ускорено развитие на страната. Ние можем да предложим тези успешни решения и да бъдем част от компетентно и реформаторско управление, заяви в словото си председателят на ПП Обединени земеделци.

Петя Ставрева припомни, че сегашното правителство дойде на власт с надеждата на много българи за промяна и нов морал в политиката. За три години управление обаче надеждите се стопиха и отстъпват място на разочарования, апатия и недоволство от неизпълнените предизборни обещания.

Обещаните реформи в здравната, социалната, пенсионната и образователната сфера не се случват. Властимащите продължават да работят „на парче”, без дългосрочни приоритети, каза Ставрева.

“Идват парламентарни избори. Вярвам, че за нас – земеделците, демократите, успешният път е консолидацията. Партиите от демократичното пространство, трябва да направим всичко възможно за консолидация на силите, която да бъде на принципна основа. Не трябва да правим коалиции, които са в името на оцеляването на определени политически субекти, а да участваме в партньорства, които ще предложат реална алтернатива на българските граждани”, заяви лидерът на Обединени земеделци.

Обединението прави силата, а ние земеделците сме силни, когато работим заедно за просперитета на организацията и благоденствието на България, завърши словото си Петя Ставрева.  

“Днес, 113 години по-късно, ние - последователите на учредителите на организираното земеделско движение, сме призвани да укрепим земеделските дружби. Само така можем да осигурим достойно бъдеще на историческия и героичен Български земеделски съюз, заяви в приветствието си областният председател на БЗНС в Плевен Рени Богданова.

Трябва да дадем  алтернатива на българското общество. И пътят към нея минава през “една нормална коалиция, която да поема отговорност”,  каза зам.-председателят на Обединени земеделци Моньо Христов. Защото именно отговорността е това, което липсва в управлението на страната през тези 23 години.

В подкрепа на това Георги Каркъмов подчерта, че земеделците от двете организации не трябва да пропускат шанса на днешния политически ден - да покажат своята отговорност пред страната като работят за силно земеделско движение в България, което да даде тласък за развитие на аграрния сектор и на отраслите в българската икономика, които да изведат България на един нов път, като част от обществото на Европейския съюз.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.