1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земетресението не е нанесло сериозни селскостопански щети в Перник и региона

Земетресението не е нанесло сериозни селскостопански щети в Перник и региона

Снимка:

Това заяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Земетресението не е нанесло сериозни селскостопански щети в Перник и региона, заяви за TV7 Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните.

"Когато един завод е на полето, както казват земеделците, всичко може да се очаква. Не са трагични нещата. Може и за добро да е този дъжд, но все пак реколтата се брои, когато влезе в хангара", уточни министърът.

На въпрос дали обилните дъждове ще доведат до повишаване цената на хляба, Найденов отговори, че зърното е борсова стока, затова сушата или дъждовете у нас не могат силно да повлияят цената му. "Несериозно е да се спекулира с цената на хляба", категоричен бе земеделският министър.

Относно катарските инвестиции в три проекта в приоритетните области у нас - туризъм, инфраструктура и земеделие, Найденов посочи, че през почивните дни експерти от Катар са посетили наши птицеферми, селскостопански производители и пчелари. Министърът допълни, че това е много голям шанс страната ни да се върне на най-богатия пазар. "Всяко второ агне на арабския пазар е било българско. Името ни все още се е запазило и се търсят нашите продукти", каза още Мирослав Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.