1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъди заплашени от санкции, готвят протести

Животновъди заплашени от санкции, готвят протести

Защо евросредствата не достигат до фермери, отглеждащи застрашени от изчезване породи животни – ще разберете тази седмица в предаването АГРОФОРУМ

Животновъди, които отглеждат застрашени от изчезване породи животни и ги пашуват в Национален парк „Централен Балкан”, са лишени от средствата по европрограмите, че дори им се налагат и санкции. Дарина Шишкова, председател на сдружение „Старият Балкан” ще ни разкаже за проблемите на фермерите от Балкана. Светлина върху тези и други проблеми ще хвърлят още Васил Чолаков, Марин Маринов и Румен Стоянов. За трънливия път, минаващ през държавните институции, в търсене на правата си, ще сподели и Иванка Салчева от Клисура. С какви бюрократични спънки се сблъскват тези фермери, ще научите, само ако гледате предаването АГРОФОРУМ тази седмица.

Как да се повишат доходите на хората от селските райони и как да бъдат привлечени младите, за да намалее темпът на обезлюдяване и неблагоприятната възрастова структура в земеделието? Как да се подобри усвояването на еврофондовете? Отговорите на тези и на още други актуални въпроси, касаещи днешното българско земеделие, ще научите от репортажа ни от дискусия, която се проведе наскоро в София.

Защо царевицата е най-изгодната култура за 2010-а и кои са най-подходящите хибриди за неполивните площи в Южна България? Опита си ще споделят зърнопроизводители от Старозагорско, професионални мнения и препоръки ще дадат специалисти от германска компания, предлагаща хибриди на нашия пазар. Нашият екип в Добрич пък провери как се представят и дали ще донесат добра реколта френски царевични и слънчогледови хибриди, заложени тази година на обработваемите площи на ЗК „Вихър” в село Сенокос.

И от зърното – към виното. Че истината е в опияняващия еликсир – това го знаят още древните. Но каква е истината за хубавото вино – тайните ще разкрие пред репортер на АГРОФОРУМ специалист по растителна защита, по чиято препоръка лозови масиви край Сливен са опазени от болести и неприятели и са подхранени с испански органични торове.

Вижте видеото ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.