1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъдите настояват за равностойни субсидии с тези на европейските им колеги

Животновъдите настояват за равностойни субсидии с тези на европейските им колеги

Снимка:

Цените на фуражите от миналата година досега са се повишили с 15-20 стотинки

"Сектор „животновъдство” никога не е бил в цветущо състояние, но сега отново е в изходна позиция заради поскъпването на фуражите, горивата и електроенергията". Това каза пред радио „Фокус” Бойко Синапов, председател на Националната асоциация на животновъдите преди дискусията при премиера Бойко Борисов по проблемите на сектора.

По думите му са необходими спешни мерки от страна на държавата, за да бъдат компенсирани животновъдите. „Ние взимаме 30% от субсидиите, които получават всички европейски животновъди в останалите държави. Не успяхме и ние, и управляващите да се преборим, да изравним субсидиите си. Сега държавата трябва да вземе спешни мерки, за да може ние да продължим да съществуваме - може би със заделяне на фуражи от държавния резерв или с парични средства, с които да бъдат компенсирани животновъдите. Важното за нас е, че все пак има желание от страна на управляващите и лично от премиера Борисов”, каза Синапов.

Председателят на Националната асоциация на животновъдите Бойко Синапов подчерта, че цените на фуражите от миналата година досега са се повишили с 15-20 стотинки. Той допълни, че основен въпрос за животновъдите е искането за равностойни субсидии с тези на европейските им колеги.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.