1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъдите ще получат 120 млн. лв. тази година

Животновъдите ще получат 120 млн. лв. тази година

Парите за сектора продължават да се увеличават

През тази година животновъдите ще получат повече пари спрямо миналите две години, това обяви министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов в село Видно, Каварненско. За целта са предвидени 120 млн. лв. общо с държавните помощи. За сравнение през 2010 г. бяха отпуснати 107 млн. лв., а през 2009 г - 79 млн. лв., подчерта той. Животновъдите започнаха да получават средства от 2009 г. насам и смятам, че съм си изпълнил обещанието към тях. Всяка година парите за сектора продължават да се увеличават. Преди това при нито едно правителство не са получавали пари, отбеляза министър Найденов.

Смяната на министри и техни заместници е нещо нормално, заяви още той. Министърът обясни, че министрите се гласуват от парламента, а техните заместници се назначават от премиера. В този смисъл той би уважил всяко решение на министър-председателя. Министър Найденов подчерта, че в средата на мандата е нормално да се увеличи темпото на работа.
 
Министерство на земеделието е едно от най-натоварените - разпределят се най-много пари и е нормално да има прояви на недоволство. Протести винаги е имало в земеделието и ще има, допълни той. Животновъдите трябва да модернизират фермите си и да се окрупнят. Животновъдството трябва да бъде модерно. Работим с браншовите организации за изготвянето на нов модел за модернизирането и преструктурирането на сектора, обясни министър Найденов.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.