1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Животновъдното изложение в Плевен остана без финансиране

Животновъдното изложение в Плевен остана без финансиране

Министерството на земеделието и храните не разполага с достатъчно средства, за да подпомогне реализацията на тазгодишното издание

Министерството на земеделието и храните няма да подкрепи провеждането на традиционното животновъдно изложение в Плевен тази година. Това съобщи пред медиите днес кметът на община Плевен Найден Зеленогорски.

Той поясни още, че заедно със съорганизаторите на иницативата -"Партнирс експо" ООД са изпратили писмо до министерството за подкрепа на изложението, но са получили отказ за финансиране. По думите на градоначалника министерството не разполага с достатъчно средства, за да подпомогне реализацията на тазгодишното издание на животновъдното изложение.

"Тепърва ще се проучва дали има възможности то да се проведе, защото досега сме разчитали на помощта на земеделсктото министерство", допълни още Найден Зеленогорски.

В предходни години специализираното изложение "Животновъдство" се провежда в Плевен през месец май и на него са показвани видове и породи високопродуктивни животни от националния генофонд у нас.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.