1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. АГРО АРЕНА 2022 на Байер събра фермери от Старо-загорска област

АГРО АРЕНА 2022 на Байер събра фермери от Старо-загорска област

Иновативни технологии в пшеница и рапица, застраховка срещу суша

АГРО АРЕНА 2022 на Байер се проведе в землището на старозагорското село Свободен. Компанията представи най-новите си технологии за растителна защита и семена рапица Декалб. Домакин на платформата е Зара Агрия.

Байер - технология в пшеница

Решението на Байер срещу самосевки от рапица е почвеният хербицид Матено Форте, приложен следсеитбено. Така е направил собственикът на полето. Напролет, въпреки добрата работа на почвения хербицид, е приложен Пасифика Експерт в 30 мл/дка срещу житни плевели и пролетни широколистни плевели, заедно с Биопауър. Борбата със заболяванията домакинът е извел с иновативния фунгицид Инпут. Като втори фунгицид е приложен Аскра Експро, като заедно с него е внесен и Децис за унищожаване на цикади, въшки и дървеници.

bayer-svoboden

Байер - технология в рапица

След сеитба на рапицата и третиране срещу житни и широколистни плевели с продукти на Байер е извършено третиране с инсектицида Децис. В началото на февруари Децис е елиминирал първата вълна на скритохоботника, а във фаза стрелкуване на маслодайната култура е приложен Тилмор 100 мл/дка отново с Децис. В средата на април е внесен фунгицид, а в жълт бутон - Пропулс заедно с Децис.

bayer-agro-arena

Байер предлага застраховка срещу непоникване на рапицата от суша.

За сроковете за участие в програмата попитайте регионалните представители на компанията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.