1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Агрополихим: Зелен, устойчив и иновативен бизнес

Агрополихим: Зелен, устойчив и иновативен бизнес

За поредна година компанията беше генерален спонсор на агросеминара на НАЗ

Опазване на околната среда и намалени CO2 емисии, грижа за почвите чрез предоставяне на иновативни продукти с гарантирано качество, продукти за прецизно торене за оптимизиране на торови норми – това е част от концепцията на компанията Агрополихим, която за поредна година беше генерален спонсор на традиционния агросеминар на НАЗ. 
георги борисов агрополихим
Георги Борисов, търговски директор на Агрополихим, заяви, че компанията работи в посока намален екологичен отпечатък при производството на амониев нитрат. Агрополихим получи първата за Европа доставка на „син“ амоняк, произведен от Саудитската компания Ma’aden. Влагайки „син“ амоняк в производството на амониев нитрат, Агрополихим АД има възможността да дистрибутира продукт с намалено съдържание на въглероден диоксид. Всичко това е стъпка към процеса на трансформация към нисковъглеродна икономика, подчерта Борисов. 
Агрополихим е единствен производител на течен азотен тор в България, с над 40 години опит в производството на UAN - химически здрав и устойчив продукт, с 30% по-ниски загуби на азот благодарение на съставната формула и относителното тегло и до 20% икономия на гориво при комбинирано внасяне с растителна защита, прецизно разпръскване и по-бърз ефект от торенето.
 
UAN 32% и UAN 28% + 5 S представляват устойчиво решение за азотно подхранване на растенията, като в сравнение с гранулирани N продукти са по-икономически рентабилен и екологосъобразен избор.
Новината, която от Агрополихим съобщиха на семинара, е, че от ноември всички доставки на течен тор на територията на страната се осъществяват единствено с нови автоцистерни на компанията. Благодарение на това има оптимални отлагания на вредни емисии в околната среда при всяка логистична операция посредством модерен инвентар, прецизиране на плановите действия, както и стандарт при изпълнение на цялостния логистичен процес за България, каза пред гостите на семинара Владимир Теохарев, директор „Логистика“ на Агрополихим АД.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.