1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Асоциацията на земеделските производители в България празнува рожден ден

Асоциацията на земеделските производители в България празнува рожден ден

Асоциацията на земеделските производители в България отпразнува 15-ти рожден ден. На коктейл в София се събраха членове на организацията от цялата страна, приятели на АЗПБ и официални гости от институциите у нас.

От браншовата асоциация казват, че голям техен плюс е обединението на всички сектори в една организация. Това е много трудно, заради различните интереси, но посоката е вярна.

Членове на асоциацията са както малки биопроизводители с 5 хектара площи, така и най-едрите зърнопроизводители със стотици хиляди обработваеми площи. Част от браншовата структура са още асоциации като колективни членове.

Изпълнителният директор на Държавен фонд Земеделие Васил Грудев съобщи пред земеделците размера на отстъпката от акциза за литър закупен газьол и призова за още по-добро обединение на земеделския бранш.

Големите предизвикателства пред земеделските производители са свързани с бъдещето на Общата селскостопанска политика и мястото на България в нея. Не пропускайте днешната Новина+ по АгроТВ за още акценти от вчерашния празник.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.