1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Българските ягоди и малини се завърнаха на живо в голямото изложение за селскостопанска продукция в Румъния - INDAGRA 2021

Българските ягоди и малини се завърнаха на живо в голямото изложение за селскостопанска продукция в Румъния - INDAGRA 2021

INDAGRA е най-старото и доказало се изложение за селскостопански технологии в Румъния

Изложенията в Румъния започнаха силно, след принудителното им затваряне през 2020 година, заради Ковид-кризата. Местни и чуждестранни производители и вносители на селскостопанска продукция и технологии бяха нетърпеливи да се завърнат за участие на живо в най-старото и утвърдено изложение INDAGRA в Ромекспо-Букурещ, което се провежда от 27-ми до 31-ви октомври 2021 г.

България бе представена с щанд на Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните, чиято цел винаги е била да подкрепя развитието на конкурентоспособно производство в България, достигайки нивото на водещи производители в света.

„С участието си тук искаме да покажем капацитета и възможностите на българските производители. А той и качеството на родната продукция не отстъпва по нищо на най-добрите в света. Контактите ни още в първия ден на изложението и реализирането на продукцията на нашите членове отново показаха, че сме готови да стъпим конкурентно на международните пазари“, каза председателят на асоциацията Божидар Петков.

По думите му Ковид кризата допълнително влошава пазарни условия за реализацията на продукцията и българските производители все по-трудно могат да постигнат конкурентни цени. Затова участието в настоящето издание на INDAGRA на асоциацията е реална и ефективна подкрепа за родните малинопроизводители да излязат на международните пазари и да популяризират продукция си.

На щанда на Българска асоциация на малинпроизводителите и ягодоплодните се представиха и партньорски организации, като Съюза на дунавските овощари и Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция. Участието на българските производители се осъществява с подкрепата на Държавен Фонд „Земеделие“ и Министерство на земеделието, храните и горите.

„Сега трябва да сме още по-постоянни в действията и усилията си за налагане на българските продукти и представянето им пред потребители и търговци, които оперират на големи пазари. Нямаме друг изход. Когато сме заедно, завръщането в реалната търговия и промотирането на българските производители е още по-успешно и забелязващо се“, допълни г-н Петков.

 

INDAGRA е най-старото и доказало се изложение за селскостопански технологии в Румъния. Международната изложбата се провежда за 25-и път, след година прекъсване. За да подпомогнат участието на производителите по безопасен начин, организаторите тази година стартираха и виртуален портал, в който изложители могат да презентират бизнеса си по един глобален начин. Организатор на изложбата е Ромекспо-Букурещ. В изданието на INDAGRA 2021 тази година участват над 180 компании от 11 държави. Селскостопанският форум беше открит от Земеделският министър на Румъния Адриан Орос.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.