1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Безплатно обучение за фермери на 26-27 март 2023

Безплатно обучение за фермери на 26-27 март 2023

АБНТ ще проведе обучението „Революцията на Регенеративното Земеделие“ в Пловдив

На 26-27 март 2023 в хотел Йегерхов в Пловдив Асоциацията на българските Но-тилъри ще проведе второто поред обучение „Революцията на Регенеративното Земеделие“. Участието на фермерите е безплатно, необходимо е да се регистрират на следния адрес: https://3if58b0eoje.typeform.com/to/ykwnbdYo?typeform-source=abnt.bg

Вижте информация за събитието и програмата:

https://abnt.bg/obuchenie-regenerativno-zemedelie/

Обученията са по проект „Революцията на Регенеративното Земеделие“, който представлява поредица от дейности, чиято обща цел е да помогне на фермерите и предприятията за хранително-вкусовата промишленост да възприемат повече регенеративни земеделски практики и да повишат обществената осведоменост относно важните ползи за здравето, околната среда и икономиката от консумацията на регенеративно произведена храна.

Участието в проекта от земеделци е безвъзмездно и спонсорирано от EIT Food. След обучението ще се проведе процес по селекция на мотивирани земеделци, които имат намерение да трансформират стопанствата си по методологията на Регенеративното земеделие, за да получат изготвяне на индивидуални 3-годишни планове за трансформация на техните стопанства по методологията на Регенеративното земеделие. Ще се вземат почвени проби в началото и края на всяка година. Ще се осигури индивидуална подкрепа и консултиране от регенеративни агрономи и земеделци от България и чужбина през този тригодишен период.

Вижте видео от първото обучение:

В първото издание на проекта 40 фермера, които стопанисват общо на 400 000 дка земя, участваха в 2-дневно обучение върху 5-те принципа на Регенеративното земеделие, проведено в Пловдив в края на септември 2022 г. След селекция за индивидуална подкрепа бяха избрани:

  • Недко Петров – 10 000 дка
  • Георги Хаджийски – 60 000 дка
  • Светослав Русалов – 10 000 дка
  • Кръстьо Кръстев – 10 000 дка
  • Веселин Цветков – БИО производство на кайсии, бадеми и пъпеши – общо 500 дка
  • Стефан Георгиев – 10 000 дка

 

Бъдете проактивни, регистрирайте се и се запознайте с Но-Тилъри от цяла България с различни нива и години опит. Бъдете част от обществото на земеделците, които са поели по пътя на Консервационното и Регенеративното Земеделие.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.