1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Дайте на рапицата магнезий, сяра и бор и се подгответе за богата жътва

Дайте на рапицата магнезий, сяра и бор и се подгответе за богата жътва

Магне Рапс S, Боро Плюс, Кодафол Максимус – всички хранителни елементи, от които рапицата се нуждае

В землището на село Глумче очакват рапицата да бъде сред успешните култури тази година. Тук залагат на нея, въпреки че през последните години много земеделци се отказаха да я отглеждат по ред причини. Рискът при производството й може да бъде намален, ако се ползва както качествена генетика, така и ако се провежда навременно подхранване във важните фази от развитието на посевите.

Посевът е с Клиърфийд рапица, френска селекция. Наесен във фаза розетка е третиран с листния тор на Булагро - Магне Рапс S, със съдържание на магнезий и сяра, и с Бороплюс, който е с високо съдържание на Бор - 11%, комплексиран с етаноламин, с изцяло органичен произход.

„Това са много необходими хранителни елементи за добро развитие на растението, на кореновата система, за успешното презимуване“, каза Диана Господинова, търговски представител на Булагро АД за Бургас и Карнобат.

Във фаза зелен бутон рапицата е подхранена с още един продукт, в комбинация с фунгицид. Кодафол Максимус е NPK тор за листно приложение, обогатен с макро- и микроелементи, аминокиселини и природни стимуланти, който се прилага с цел по-добро разклоняване на културата и формиране на добре озърнени шушулки. Този иновативен тор на испанската компания SAS е вече няколко години на българския пазар и успя да спечели доверието на много земеделци заради чудесния си ефект върху развитието на културите и добивите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.