1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Десети национален фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО“ ще се проведе в Севлиево на 27-28 април 2024 г.

Десети национален фестивал „СЕМЕ БЪЛГАРСКО“ ще се проведе в Севлиево на 27-28 април 2024 г.

АГРО ТВ е традиционен медиен партньор на събитието

Първото юбилейно издание на националния фестивал „Семе българско” ще отвори вратите на парк „Казармите” в Севлиево, за да срещне и обедини за пореден път пазители на българския дух, производители на местни храни и напитки, майстори, овладели тайните на старите занаяти, и съвременни будители - онези, които пазят и предават от поколение на поколение родните традиции и ценности.

Споделена народна мъдрост, много музика, пъстро настроение и аромати обещават организаторите – фондация „ОТ БГ” и Община Севлиево, и са сигурни, че десетият фестивал „Семе българско” ще бъде още по-магичен и богат.

Вълнение, радост, гордост, пречистване и удивление очакват всеки, прекрачил прага на фестивала, където 10 гайди ще извият глас – пъстра смесица от звуци и вибрации, в които здраво е вплетена обичта към Родината. Пак на прага, 10 български шевици ще очакват сръчните ръце на посетителите, за да ги посветят в своето тайнство.

Заедно ще надникнем в Дома на семената и ще си вземем от старите български сортове зърнени култури и зеленчуци. Ще се учим да ашладисваме. Ще се потопим в магията на българската шевица, ще прекрачим прага на тайнствата на нестинарите, на духовната българска практика паневритмия и на билкарството. Ще вдъхнем живот на стари занаяти, ще се учим на майсторлък. Отново ще пеем и ще танцуваме, а от сцената ще ни вдъхновяват виртуозни изпълнители. Ще срещнем стари познати, ще дадем начало на нови приятелства.

Ще сме заедно, за да продължи да бъде от кълна до върха – все българско!

Очакваме ви на 27 и 28 април, в парк „Казармите, Севлиево!

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.