1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Добивът е само началото…

Добивът е само началото…

NUSEED разработва слънчогледови хибриди с високо протеиново съдържание

С красив щанд, озарен в цветовете и посланията на корпоративната визия, NUSEED посрещна клиенти, партньори и приятели на АГРА 2024. Компанията за поредна година заявява лидерски амбиции в културата слънчоглед, към която са насочени усилията и таланта на селекционерите й.

Ани Димитрова, мениджър Бизнес развитие в Nuseed България, разказа какво се крие зад всяко едно от ключовите послания на компанията.

nuseed-agra

Ани Димитрова, мениджър Бизнес развитие в Nuseed България

NUSEED – ГОЛЯМ ПОТЕНЦИАЛ

„Отключваме потенциала на растенията, като осигуряваме стойност отвъд добива. Нашите хибриди притежават характеристики, които обуславят добри агрономически резултати, като добивът е само началото. Добавената стойност е в това, че благодарение на нашите хибриди земеделските стопани могат да отговорят на изискванията на пазара.“

NUSEED – ГОЛЕМИ ВЪЗМОЖНОСТИ

Nuseed предлага най-широкото портфолио в културата слънчоглед – както в конфекшън, така и в маслодаен сегмент, по технологиите Clearfield® и ExpressSun®, притежаващи изключителни характеристики. Хибридите на Nuseed са с мощни и силни стебла, които обуславят тяхната устойчивост на полягане и ги правят издръжливи при сухи условия.

NUSEED – ГОЛЯМА ГЪВКАВОСТ

Продуктовата листа на компанията включва уникални ултра ранни хибриди с 80-85 дни вегетация, които минимизират риска и позволяват добра гъвкавост в периода на отглеждане. Могат да бъдат ползвани при закъснели сеитби, като втора култура – за допълнителен доход, или с цел освобождаване на площите по-рано. Растенията са много ниски, което ги предпазва от полягане, позволяват по-голяма гъстота на сеитба и са много лесни за реколтиране.

Два са хибридите в тази ултра ранна група. N4HE115 узрява около две седмици по-рано от традиционните хибриди, а това дава алтернатива на стопаните за ранна жътва, късна сеитба или монокултура. Този високоолеинов хибрид има ExpressSun® устойчивост на хербициди и подобрена защита срещу склеротиния.

N4H161 CL е нов Clearfield® усъвършенстван хибрид. Узрява около две седмици по-рано от традиционните хибриди. Този много ранен, високоолеинов хибрид дава до 90% високо олеиново съдържание.

nuseed-agra2

NUSEED – ГОЛЯМА ИНОВАЦИЯ

Освен ултра ранните слънчогледови хибриди, иновациите от Nuseed не спират до тук. Надграждането при хибридите е в тяхната устойчивост на синя китка до раса Н и на всички познати раси мана, което ги прави уникални на пазара. Всички тези характеристики отключват допълнителен потенциал за добив, откъдето идват и големите резултати.

Другата голямата иновация идва с най-новата култура, която компанията предлага – карината. От нея ще се произвежда нова генерация биодизел, употребата на който ще доведе до намаляване на въглеродните емисии.

Културата предпазва почвата от ерозия и загуба на въглерод. Може да бъде използвана за производство на високопротеинови фуражи.

И още една иновация - екипите на Nuseed работят в посока увеличаване на протеиновото съдържание в маслодайните култури, защото има все по-голямо търсене на растителни протеини.

Дистрибутори на хибридите на Nuseed са: АСМ, Боил и Бревис.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.