1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Две седмици до Юбилейната 10-та национална среща на земеделските производители

Две седмици до Юбилейната 10-та национална среща на земеделските производители

Всички важни теми за бъдещето на земеделието ще бъдат обсъдени със сектора на 20 и 21 март в Казанлък

10-та юбилейна Национална среща на земеделските производители в България, посветена на 20-годишнината от основаването на Асоциацията на земеделските производители в България ще се проведе на 20 и 21 март 2024 г. в Kings`Valley Medical & Spa хотел в Казанлъшки минерални бани.

Събитието ще послужи като платформа за среща на заинтересованите страни, които ще обменят мнения и ще определят бъдещето на сектора, анализирайки състоянието и перспективите на земеделието в страната.

Броят на местата е ограничен, затова е препоръчително да резервирате вашето участие навреме.

Конференцията ще започне с коктейл за добре дошли, следван от официално откриване с участието на Венцислав Върбанов, председател на УС на АЗПБ.

Националната среща предоставя уникална възможност за българските земеделски производители да обсъдят важни въпроси, които формират сектора. Участниците ще се ангажират в диалог, което ще насърчи сътрудничеството и взаимно разбирателство между заинтересованите страни.

В рамките на събитието са планирани 5 основни панела по приоритетни теми в сектора. Те включват дискусии във връзка с прилагането на Стратегическия план за развитие на земеделието в България (2023-2027), екологичната устойчивост (ДЗЕС) и инвестиционните възможности.

azpb-reg

Вторият панел в програмата е посветен на поземлените отношения в България,   необходимостта от промени и характера на предвижданите изменения.

Третият панел ще се фокусира върху държавните помощи и бъдещите предизвикателства за фермерите, на фона на присъединяването на нови държави към ЕС.

Зелената Сделка също ще стане основен фокус на разговорите по време на четвъртия панел, последван от информация за директните плащания и мерките за агроекология в рамките на заключителния пети панел.

Събитието ще завърши с Гала вечеря по случай 20-годишнината на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

Подробната програма за събитието може да изтеглите ТУК.

РЕГИСТРАЦИЯ за Десета Национална среща на земеделските производители в България (google.com)

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.