1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. ЕКОФОЛ АД празнува 30 години в българското земеделие

ЕКОФОЛ АД празнува 30 години в българското земеделие

Компанията е най-голямата фирма за листни торове и на Балканите, и в тази част на Европа

„30 години иновации в земеделието” – под това мото фирма ЕКОФОЛ отбеляза своя рожден ден. Българската компания организира пикник в местността „Борово око”, на който покани всички свои служители и семействата им, много партньори и приятели. Празничният ден беше съпроводен от много музика, игри, забавления за малки и големи, танци и награди. Компанията отличи своите дългогодишни и верни работници, които са отдали 30 години от професионалния си път на ЕКОФОЛ АД.

„Това е година, в която имаме най-много продукти на най-много пазари. Развитието в ЕКОФОЛ никога не спира и това е резултат от труда на много хора”, подчерта за Agro.bg изпълнителният директор на фирмата Татяна Михайлова и допълни: ”В последните години осъзнахме, че сме най-голямата фирма-производител на листни торове и на Балканите, и в тази част на Европа. Разпростряхме криле и полетяхме и на далечни континенти. За 30 години постигнатото е с много труд и със сърце”.

Преди началото на празненствата Татяна Михайлова представи пред медиите огромен стенопис на сеещо момиче, украсил жилищен блок в центъра на Търговище и дело на художника Станислав Трифонов-Насимо. Монументалната творба е подарък от ЕКОФОЛ АД за жителите на града.

„Сеитбата е символ на ново начало. Винаги сме вярвали, че доброто побеждава. За мен беше много интересно да разбера, че художникът е избрал да изпише на фасадата на блока надпис на глаголица „Сей добро!”, без да знае, че в същото време и нашият надпис е: ”Бъдете благословени с магията на доброто!” Оказа се, че имаме единомислие!”, емоционално обясни г-жа Михайлова пред медиите.
Вярата в доброто се потвърждава и от благотворителната инициатива, която организира компанията и която вървеше по време на празничния ден. В специална кутия всеки можеше да постави това, което му е на сърце, а от ЕКОФОЛ АД се ангажираха да удвоят събраните средства, които ще се използват за обновяване на детското отделение на болницата в Търговище.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.