1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Ерик Хешам, водещ експерт от CME Group, Чикаго: Необходими са повече инструменти за управление на риска

Ерик Хешам, водещ експерт от CME Group, Чикаго: Необходими са повече инструменти за управление на риска

Акцент в дискусиите бяха предизвикателствата заради климатичните промени

Четвъртото издание на международната конференция „Зърнена академия“ събра на едно място експерти от цяла Европа и САЩ. На форума те обсъдиха пазарите на пшеница, ечемик, рапица, соя слънчоглед и други производни култури. Представиха и анализираха данните от проучванията си. Акцент в дискусиите бяха предизвикателствата заради климатичните промени, както и световната политическа обстановка като фактор за пазарни промени в сектора.

Сред лекторите на събитието беше и Ерик Хешам, който участва в управлението на договорите за фючърси и опции върху пшеница, царевица, соя и соев шрот. Компанията му разработва инструменти за хеджиране в Черноморския регион. Бил е ръководител на стокови пазари в Париж и изпълнителен директор на дубайска стокова борса.

Той разясни спецификите на Черноморския регион и необходимостта от имплементиране на повече инструменти за управление на риска.

 „Пазарът се променя, пазарните потоци - също. САЩ са доминиращи по отношение на царевицата, но има стоки, виждаме, нови по произход и място, които променят търсенето и предлагането, и цените се променят. И хората, които търгуват с тях, трябва да използват инструменти за управление на риска. Тези клиенти искат най-подходящия източник на суровина за тяхното търсене и най-удобни доставчици по отношение на риска.“

И другите лектори, които взеха участие в конференцията, коментираха темата за управлението на риска като слабо звено в Черноморския регион. Инструментите за реализиране на различни стратегии бяха тема на всички обсъждания.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.