1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Field Shield хибридите царевица от БАЙЕР защитават добивите

Field Shield хибридите царевица от БАЙЕР защитават добивите

По време на „Дни на полето“ компанията представи в реални условия най-атрактивните си продукти при царевица и слънчоглед

Пет хибрида царевица Декалб и два хибрида слънчоглед представи БАЙЕР на полето по време на атрактивната земеделска платформа „Дни на полето“ край Добрич. „Това не са случайни хибриди - това е нашата топ генетика Field Shield“, заяви Радослав Михалев, регионален мениджър за Североизточна България. Той подчерта, че тези хибриди съчетават в себе си няколко много важни фактора – сухоустойчивост, студоустойчивост, много добро развитие, голяма пластичност и затова са подходящи при различни среди на отглеждане.

bayer-dekalb

Радослав Михалев, регионален мениджър за Североизточна България

„Това са продукти, които винаги дават максималния си добивен потенциал и няма как да подведем земеделските производители с тях. Field Shield хибридите заместват нашите HD хибриди и в голяма степен ги надграждат.“

Хибридите слънчоглед бяха представени с два продукта – Express хибрида ДК Хъдсън и Clearfield plus хибрида ДК Еленис.

„През миналата година от тях имаме изключително добри резултати. Нашето желание беше да ги разположим на повече места, за да ги видят фермерите. В цяла Североизточна България имаме както опити, така и масови полета. През изминалата година можем да се похвалим с добиви от над 400 кг/дка в района на Добруджа“, посочи още Радослав Михалев.

Предстои важна кампания, която слага основите на новата стопанска година. Залагането на новата реколта започва с обеззаразяването на семената от есенни култури като пшеница и ечемик. „Тази година се фокусираме върху два от нашите продукти. Първият е Баритон® Супер – много добре разпознаваем и приет от земеделските стопани. Съчетава три активни вещества и освен срещу болести като видовете главни, има изключително добро действие срещу фузарийно кореново гниене и снежна плесен. Баритон® Супер е втора професионална категория“, изтъкна регионалният мениджър.

Раксил® е другият продукт, върху който акцентират експертите от БАЙЕР. Той е непрофесионална група на употреба и има отличен контрол срещу праховита и твърда главня при пшеница, а също така и едно от най-достъпните предложения на пазара.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.