1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Георги Радев: Удължаването на зърнения коридор от Украйна - нови загуби за бранша

Георги Радев: Удължаването на зърнения коридор от Украйна - нови загуби за бранша

Това е най-глупавото решение, взимано досега, твърди заместник-председателят на НАЗ

Цената на пшеницата ще падне още повече и ние ще претърпим още по-големи загуби. Друго няма какво да се случи. Така заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Георги Радев коментира новината за удължаване на черноморския коридор с Украйна с нови четири месеца.

„Ще се навреди на цялото земеделие въобще, не само на отрасъл зърнопроизводство, защото те нещата са навързани. От зърнопроизводството идва и хлябът, и фуражът, идва всичко. Ще стане по-лошо положението, от това което е в момента. Ще има едни фирми, които ще станат неплатежоспособни, ще започнат едни фалити, които не са приятни за никого“, каза още той.

Радев определи случващото се не просто като удар под кръста, а като най-глупавото решение, взимано досега.

„Проблем ще е, защото виждате какво стана досега с т.нар. зелен коридор за преминаване на зърно през страната ни. Като го удължим с още 4 месеца, това са месеците, в които цената на пшеницата традиционно се покачва по една или друга причина. В момента няма да има такова покачване, напротив – ще има спад, най-вероятно още от цената, която в момента е някъде около 590 лв. За нас това означава фалити“, добави още Радев.

 Автор: Владимир Христовски 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.